Léto bez střechy za pár korun: Vybrali jsme deset ojetých kabrioletů na víkendové vyjížďky

Léto bez střechy za pár korun: Vybrali jsme deset ojetých kabrioletů na víkendové vyjížďky
40 000 Kč: Volkswagen Golf Cabrio - Jde o jeden z nejlevnějších otevřených vozů, na který můžete v bazarech narazit. Třetí generaci Golfu ze začátku devadesátých let je samozřejmě více než 20 let staré auto, takže může mít řadu vad včetně koroze a netěsnosti plátěné střechy. Přijde ale jen na pár desítek tisíc korun.
60 000 Kč: Fiat Barchetta - Kdo se bojí složitější techniky Alfy Romeo, může si pořídit jednodušší Barchettu z přelomu tisíciletí. Auto pohání atmosférický čtyřválec s objemem 1,8 litru. Roadster je snadno ovladatelný a zábavný. Ideál na klidné víkendové vyjížďky.
70 000 Kč: Saab 9-3 Convertible - První generace Saabu, která nesla označení 9-3, je sice podle škarohlídů jen přestavěný Opel Vectra, jenže milovníci značky vědí, že jde o klasické auto s nestárnoucím designem. Udělá parádu ještě dnes. Navíc je to poměrně spolehlivý vůz, není potřeba se bát ani turbomotorů, díky kterým se stal Saab také známým. Problém není ani s náhradními díly.
70 000 Kč: Mercedes-Benz SLK - První generace roadsteru s pevnou skládací střechou si vysloužila řadu posměšků, ale dnes může posloužit jako zajímavá vstupenka do světa otevřených aut. Díky pevné střeše je dobře využitelná i přes mírnou zimu. Pozor na mechaniku skládání i hydrauliku, která ji pohání. Opravy můžou být dražší, dílů je ale dost i z druhé ruky.
Foto: Výrobce
Jan Markovič Jan Markovič
9. 6. 2016 11:31
Projížďku s otevřeným nebem nad hlavou si lze užít i ve vozech, které s trochou nadsázky vyjdou na pár korun. V českých autobazarech jsme našli kabriolety už od 40 tisíc korun. Přidejte něco navíc a můžete si začít vybírat mezi Alfami, Mercedesy nebo BMW. Podívejte se na 10 nejlákavějších strojů. Uvedená cena je za nejlevnější dostupný kus, který jsme objevili.
 

Právě se děje

Další zprávy