Land Rover při představování nového modelu pokořil rekord. Postavil největší stavbu z Lega

Jan Markovič Jan Markovič
30. 9. 2016 15:53
Automobilka si nechala postavit model londýnského mostu Tower Bridge. Tým vedený zkušeným stavitelem potřeboval skoro šest milionů kostiček a pět měsíců času na práci. Most z Lega posloužil jako scéna pro odhalení nového vozu. Kromě toho se ale ještě oficiálně zapsal do Guinessovy knihy rekordů.
Plastový Tower Bridge ale nesloužil jen jako dekorace na pozadí. Během dramatického představení novinky, které zahrnovalo i přílet helikoptéry, se přes něj projelo několik Land Roverů Discovery.
Plastový Tower Bridge ale nesloužil jen jako dekorace na pozadí. Během dramatického představení novinky, které zahrnovalo i přílet helikoptéry, se přes něj projelo několik Land Roverů Discovery. | Foto: Land Rover

Marketingové týmy automobilek obvykle usilovně přemýšlí, jak představení nového modelu udělat co nejatraktivnější. Zaměstnance britského Land Roveru napadlo, že až poprvé světu ukážou novou generaci velkého SUV Discovery, použijí k tomu kulisu postavenou z kostiček stavebnice Lego.

Pečlivě nasvícený model ikonického mostu Tower Bridge se skládá přesně z 5 805 846 kostek. Díky tomu se také oficiálně mohl zapsat do Guinessovy knihy rekordů, protože překonal původního rekordmana o víc než 470 tisíc dílků. Tím byl model vesmírné stíhačky X-Wing z filmové série Hvězdných válek v „životní“ velikosti.

Foto: Land Rover

Není divu, že stavba Tower Bridge trvala poměrně dlouho. Probíhala pět měsíců na pozemku sídla Packington Hall v hrabství Warwickshire, které stojí jen nedaleko továrny v Solihullu, kde se bude Land Rover Discovery vyrábět. Stavbu vedl Duncan Titmarsh, který je jediným certifikovaným profi stavitelem Lega ve Velké Británii.

Plastový Tower Bridge ale nesloužil jen jako dekorace na pozadí. Během dramatického představení novinky, které zahrnovalo i přílet helikoptéry, se přes něj projelo několik Land Roverů Discovery, další vůz se pak brodil umělým korytem řeky pod ním. Voda měla hloubku 90 cm, čímž automobilka demonstrovala terénní schopnosti nového auta.

„Jsme rádi, že společnost Jaguar Land Rover použila kostičky Lega a okořenila tak představení nejnovější generace Discovery překonáním světového rekordu, který je navíc zapsaný v Guinnessově knize rekordů. Je to impozantní, pozoruhodná stavba, která zachycuje představivost tak, jak jsme ji dosud ještě neviděli. S kostičkami Lego a trochou představivosti můžete postavit opravdu cokoli," chválila si akci Emma Owen, mluvčí firmy Lego pro Velkou Británii a Irsko.

 

Právě se děje

Další zprávy