Ze starých škodovek mám nejraději Octavii, říká mistr v rallye Kahle. Učil nás, jak jezdit lepší čas

Učili jsme se jezdit na přesnost v mnoha historických Škodách.
Matthias Kahle sice vypadá jako klidný milý chlapík, ale jakmile ho posadíte do závodních škodovek, ukáže, co v sobě má. Poprvé vyhrál německý rallyeový šampionát před dvaceti lety...
...a za tu dobu posbíral desítky vítězství a také sedm pohárů mistrovství německé rallye. Závodí nejen v Německu. Pravidelně se účastní také rallye Dakar.
Léta závodil v týmu motorsportu Škody, začínal na první generaci Fabie, také závodil s Octavií WRC a Fabií S2000. Škodovky zná velmi dobře. Navíc s Peterem Göbelem před lety začali závodit na setinových rallye. Hlavně se Škodou.
Jeho oblíbeným vozem je Škoda 130 RS. Peter Göbel navíc setinové rallye dlouhá léta pořádá. A že jsou skutečnými mistry v oboru, nám oba dokázali na letištní ploše v Aero Vodochody.
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
5. 5. 2018 10:36
Takzvané setinové rallye, které se nejedou ani tak na rychlost jako na přesnost, jsou rok od roku oblíbenější. V Evropě se jezdí mnoho takových závodů, v Česku se jich ročně pořádá do desítky. Jak být lepším řidičem a především navigátorem setinových rallye, nás učila dvojice mistrů, Matthias Kahle a Peter Göbel.
 

Právě se děje

Další zprávy