Dodržování pravidel by motorkářům prospělo

Tomáš Rybecký
24. 8. 2012 0:28
Průzkum ukázal, že pokud by motorkáři dodržovali pravidla, byli by na silnicích oblíbenější
Foto: Aktuálně.cz

Výrobce pneumatik Dunlop se v rámci svého rozsáhlého průzkumu zaměřil také na postoj českých motoristů k motocyklistům. Vyšlo najevo, že velké množství motoristů považuje chování motocyklistů za poměrně riskantní a více než 80 % z dotázaných věří, že pokud by se motorkáři více řídili pravidly, mohli by se stát u motoristů oblíbenějšími.

Z průzkumu také vyplynulo, že pro více než 65 % motorkářů znamená řízení jejich stroje především zábavu, případně spojení koníčka a způsobu dopravy, či jej dokonce označili za styl svého života. Toto číslo potvrzuje obecný fakt, že motorkáři si své stroje obvykle pořizují s cílem vychutnat si požitek z jízdy a mnohdy v provozu ne zcela dbají na dodržování dopravních předpisů.

„Řidiči by si měli vždy uvědomovat, že vzájemný respekt na silnicích je základem toho, aby si každý z nich mohl své cestování dostatečně užít. Pouze tehdy, až tento základní předpoklad budou dodržovat všichni řidiči, a to jak automobiloví, tak motocykloví, budou všichni přijíždět do cíle svých cest s těmi nejlepšími pocity," říká Boris Tománek, Marketing Manager společnosti Goodyear Dunlop.

 

Právě se děje

Další zprávy