Úpadek autosalonů pokračuje. Výstaviště v Paříži zeje prázdnotou

Elektrický Jeep Avenger je jednou z mála skutečných novinek letošního pařížského autosalonu.
Ve velkém stylu se v Paříži prezentuje i sportovní značka Alpine, která před pár měsíci oficiálně vstoupila na český trh a čeká na ni plně elektrická budoucnost. Tu přitom ztělesňuje nový koncept Alpenglow, který má kromě futuristických tvarů v útrobách spalovací motor, jejž ale pohání vodík. Řidič sedí přímo uprostřed vozidla, ostatně se jedná o jednosedadlový vůz, a kolem něj je z každé strany jedna nádrž na vodík.
Ve velkém se v Paříži prezentují čínské značky, které už jen netestují reakce zákazníků jako před čtyřmi lety, ale vystavují již s vizí prodeje ve Francii nebo Německu. Do konce roku to mimo jiné na obou trzích chce rozjet třeba automobilka BYD, která se pochlubila celou elektrickou modelovou paletou: SUV Atto 3, které nedávno získalo pět hvězdiček v nárazových testech Euro NCAP, a Tang se sedmi sedadly, respektive sedanem Han. Příští rok se k nim přidá i menší sedan Seal (v popředí) s délkou 4,7 metru, který by mohl konkurovat třeba Tesle Model 3.
Ještě letos chce VinFast otevřít své první showroomy nejen v Německu, ale i Francii a Nizozemsku, další mají následovat příští rok. Automobilka také ukázala menší elektrická SUV VF 6 (na snímku) a VF 7, která by se na trhu měla objevit v budoucnu.
Foto: Profimedia.cz
Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 10. 2022 17:22
Naposledy v roce 2018 se v Paříži uskutečnil velký světový autosalon. Ten se koná jednou za dva roky, v roce 2020 se ale kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil. Letos se na tradici snaží navázat výstava v lehce upraveném formátu zaměřující se různé druhy mobility. Podobně to zkoušeli i loni v Mnichově. Automobilky ale pařížské výstaviště útokem nevzaly. Na novinky se podívejte v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy