Auto dvacetiletí v Česku podle čtenářů Aktuálně.cz

Auto dvacetiletí v Česku podle čtenářů Aktuálně.cz
19. místo - Mazda 3 (68 hlasů). Vůz z kategorie nižší střední třídy při svém příchodu nahradil tehdejší Mazdu 323. Vítěz ankety Auto roku 2004 byl postaven na podvozkové platformě vyvinuté Fordem, a používané tudíž i pro model Focus.
18. místo - Kia Cee´d (91 hlasů). Vůz vyráběný ve slovenské Žilině byl prvním (a zatím posledním) vozem korejské značky, který ovládl anketu Auto roku - v roce 2008. Vedle designu zabodoval výkonnými a úspornými dieselovými motory, vnitřním uspořádáním a dobrým poměrem cena/kvalita. Vyráběl se jako pětidveřový hatchback a kombi, třídveřový vůz měl speciální označení Pro_Cee´d.
17. místo - Mazda 6 (136 hlasů). Autem roku se stala v roce 2003. Zástupce vozů střední třídy z produkce japonské automobilky nahradil dřívější Mazdu 626. Vyráběl se v kategoriích liftback, sedan i kombi. Podobně jako další Mazdy té doby zaujal designem, jistými jízdními vlastnostmi i kultivovanými motory.
16. místo - Ford Focus (141 hlasů). Také druhá generace slavila úspěchy. Autem roku v ČR se stal v roce 2006. Vůz dostal novou podvozkovou platformu, ale ponechal si sportovní jízdní vlastnosti i ve verzích s méně výkonnými motory. Zákazníci si mohli koupit sedan, hatchback, kombi a kupé-kabriolet. Existovaly také dvě sportovní varianty ST a vysoce výkonná RS.
Foto: Opel
Radek Pecák Radek Pecák
2. 2. 2014 19:00

Z dvaceti vítězů ankety Auto roku jste mohli vybrat Auto dvacetiletí. Projděte si, jak to dopadlo.

 

Právě se děje

Další zprávy