Audi slaví pět milionů čtyřkolek

Tomáš Rybecký
5. 3. 2013 7:19
Z montážní linky sjelo pětimilionté Audi s pohonem všech kol quattro
Foto: Audi

Audi oslavilo pět milionů vyrobených čtyřkolek. Jubilejním vozem se stal bílý model Audi A6 allroad 3.0 TDI, který byl vyroben v závodě Audi v Neckarsulmu.

Pohon quattro již dosáhl mnoha úspěchů, jak v civilním užití, tak v motoristickém sportu. Již před 33 lety se stal jedním z prvních průkopníků pohonu všech kol. Modelová nabídka nyní obsahuje více než 140 vozů s variantami quattro, Audi Q7, R8, A4 allroad, A6 allroad a všechny modely S a RS se dodávají výhradně s pohonem všech kol a pro další vozy je k dispozici na přání.

"Pohon quattro patří mezi nosné pilíře naší značky a je rozhodujícím faktorem v naší úspěšné historii," říká Rupert Stadler, předseda představenstva společnosti Audi AG. "V průkopnické roli hodláme pokračovat a vybudovaný náskok budeme dále zvětšovat vývojem nových technologií." Pojem quattro je také ztělesněním bezpečnosti a sportovních jízdních vlastností.

V roce 2012 se pro model quattro rozhodlo více než 43 % všech zákazníků Audi. Nejlépe se modely quattro prodávají v USA, Kanadě, Rusku a na trzích Středního východu.

 

Právě se děje

Další zprávy