Archiv: potraviny

Legendární Polárka slaví 70. výročí. Za pár let chceme desetinu trhu, plánuje firma

Legendární Polárka slaví 70. výročí. Za pár let chceme desetinu trhu, plánuje firma

Firma v následujících letech plánuje rychlý růst. Letos chce do svých zmrzlinových značek investovat přes deset milionů korun.
Republiková potravinová sbírka bude nově dvakrát ročně. Jídlo půjde darovat i po webu

Republiková potravinová sbírka bude nově dvakrát ročně. Jídlo půjde darovat i po webu

Příjemci potravin ze sbírek jsou například děti v dětských domovech, kterým není možné dávat potraviny s uplynulou dobou trvanlivosti nebo s defektem.
O desetinu méně masa než na etiketě. Inspekce opět kontrolovala polské konzervy

O desetinu méně masa než na etiketě. Inspekce opět kontrolovala polské konzervy

Výrobky našli inspektoři v obchodech v Praze, Ostravě a Náchodě.
Lidé příliš nakupují. Využít jde i slupka z cibule, říká bojovnice s plýtváním jídlem

Lidé příliš nakupují. Využít jde i slupka z cibule, říká bojovnice s plýtváním jídlem

Selina Juulová provozuje v Dánsku organizaci, se kterou úspěšně poukazuje na problém plýtvání jídlem.
Pošlé a hnijící krávy se porážely i na Slovensku, tvrdí noviny. Úřady zatím nereagují

Pošlé a hnijící krávy se porážely i na Slovensku, tvrdí noviny. Úřady zatím nereagují

I na slovenská jatka roky putovaly pošlé, hnijící a nemocné krávy, než se po zpřísnění kontrol v důsledku skandálu s polským masem poměry změnily.
Farmář začal maso sám i prodávat, teď nestíhá. Lidé už konečně oceňují kvalitu, říká
2:39

Farmář začal maso sám i prodávat, teď nestíhá. Lidé už konečně oceňují kvalitu, říká

Drtivá většina kvalitního masného skotu se z Česka vyváží, říká farmář. Maso v obchodech je tak paradoxně často z dovozu.
Mozeček a prdelačka jsou trendy. Mladí Češi už opět rozumí masu, říká mistr řezník
2:27

Mozeček a prdelačka jsou trendy. Mladí Češi už opět rozumí masu, říká mistr řezník

Znalec masa, pražský mistr řezník Jiří Michal v rozhovoru popsal, jak vztah mají Češi k masu a jak jejich chutě mění současná aféra s hovězím.
Dvojí kvalita jídla už EU moc nezajímá. Neúspěšné kontroly musí Česko úřadům zaplatit

Dvojí kvalita jídla už EU moc nezajímá. Neúspěšné kontroly musí Česko úřadům zaplatit

Problémem je především stav, kdy se pod jednou marketingovou značkou a ve stejném obalu skrývá v různých státech odlišné složení.
Poškodil nás, říká šéf hospody, kde podle Tomana měli podezřelé hovězí. Důkazy chybí
1:32

Poškodil nás, říká šéf hospody, kde podle Tomana měli podezřelé hovězí. Důkazy chybí

Majitel restaurace U Moťáka vnímá ministrova slova jako poškozování a zdůrazňuje, že pochybnou šarži hovězího v restauraci kontroloři vůbec nenašli.
Značku kvality Klasa má už skoro tisícovka výrobků. Přibyla tlačenka i ovocná svačina

Značku kvality Klasa má už skoro tisícovka výrobků. Přibyla tlačenka i ovocná svačina

Národní značku kvality Klasa získaly další čtyři potravinářské výrobky.
Jiné složení, stejný obal. Europoslanci prohlásili dvojí kvalitu za nekalou praktiku

Jiné složení, stejný obal. Europoslanci prohlásili dvojí kvalitu za nekalou praktiku

"K happy endu chybí, aby s dvojí kvalitou chtěly skoncovat i členské státy," komentovala rozhodnutí výboru česká europoslankyně Olga Sehnalová.
Máselná krize letos nepřišla, ukazují data. Ceny už nevystřelí ani vánoční pečení

Máselná krize letos nepřišla, ukazují data. Ceny už nevystřelí ani vánoční pečení

Tržby i prodaný objem másla se drží na podobné úrovni jako loni, u margarínu klesly.
Češi loni spořádali nejvíc drůbežího masa od 50. let. Vepřové a hovězí naopak omezili

Češi loni spořádali nejvíc drůbežího masa od 50. let. Vepřové a hovězí naopak omezili

Spotřeba masa se loni meziročně nezměnila, zůstala na 80,3 kilogramu na osobu.
Česko překvapivě uspělo v žebříčku hospodaření s jídlem. Nejméně plýtvá Francie

Česko překvapivě uspělo v žebříčku hospodaření s jídlem. Nejméně plýtvá Francie

Žebříček zemí, které se mohou pochlubit nejlepší potravinovou udržitelností, vede Francie.
Ošklivá rajčata tu dostávají šanci. Finská restaurace vaří ze zbytků od supermarketů
0:58

Ošklivá rajčata tu dostávají šanci. Finská restaurace vaří ze zbytků od supermarketů

Navštívili jsme restauraci, jejíž okolí je jako ze severské detektivky a kde to kuchař nemá lehké. Projekt pomáhá bojovat s plýtváním potravinami.
Češi snědí půl kila arašídů za rok. Plísní už se bát nemusíte, pozor však na sůl

Češi snědí půl kila arašídů za rok. Plísní už se bát nemusíte, pozor však na sůl

Arašídy ve slané podobě jsou v Česku nejprodávanějšími ochucenými ořechy. Snědením 100 g porce vyčerpá dospělý třetinu denního limitu pro příjem soli.