reklama
jídlo
Lékař: Z Vánoc se staly svátky přejídání. Někomu stačí 14 dní, aby si způsobil potíže
O Vánocích řešíme více pacientů se žlučníkovými kolikami i záněty slinivky, říká gastroenterolog Pavel Kohout.
Jste tým sekaná v housce, nebo párek v rohlíku? Na pumpách se ukáže, co Češi chtějí
Prohlédnout si
10 fotografií
6:09
Je strašidelné, co máme na talíři. Chilli o znepokojivém stavu české gastronomie
Food influencerka Ta Thuy Dung alias Chili Ta porovnává českou a vietnamskou kuchyni.
Spor o döner kebab. Německo nesouhlasí s tureckou registrací tradiční receptury
Ochranná známka zaručené tradiční speciality by přípravu döner kebabů v Evropské unii svázala novými pravidly.
6:30
"To je příšernej smrad". Punčochář řekl, co by znova neochutnal: Udělá se vám zle
"V kuchyni jsem jako v hračkářství," říká šéfkuchař Jan Punčochář. Přiznává, že jsou ale věci, které by už znovu do úst nevložil.
Desítky Moskvanů se otrávily botulinem, 55 je ve vážném stavu. Snědli salát z donášky
Podobné případy jsou hlášené i ze dvou dalších ruských měst.
Předškoláci tloustnou. Že jedí málo zeleniny a hodně soli i tuků, rodičům nevadí
Vysoký cholesterol či krevní tlak a pohybové potíže dětí část jejich rodičů nevnímá jako důsledek nezdravé stravy, vyplývá z průzkumu STEM/MARK.
Svátek světel v temné době. Chanuka připomíná, že musíme držet spolu, říká Izraelec
Prohlédnout si
14 fotografií
Potraviny v lednu zdraží, i když DPH klesne. Dodavatelé už hlásí vyšší ceny
Zástupci obchodníků podle ministra Výborného nedali jasnou odpověď na to, proč jsou ceny v Česku výrazně vyšší než v Polsku.
"Jako mít v břiše žiletky." Zakázaný chips z Česka může způsobit krvácení, říká lékař
"Extrémně pálivá jídla mohou způsobovat chemický zánět v žaludku," varuje místopředseda České gastroenterologické společnosti Přemysl Falt.
Obrazem: Horlivci dostali sendviče na rok zdarma. Jak Popeyes otevřel první pobočku
Prohlédnout si
22 fotografií
Bojíme se, co jíme. Hmyz ale vařily už naše babičky, připomíná vědkyně
Naši předkové jedli, co si mohli vypěstovat nebo co chovali, popisuje vědkyně Eva Ferrarová, která se zabývá kulturou jídla.
Oběd v restauraci vyjde v průměru na 184 korun, o 20 korun více než loni
Průměrné ceny obědů letos rostou pomalejším tempem, když za celý minulý rok to bylo o 19 procent, v přepočtu 24 korun.
Přísný test drive-thru: Děti určí, kde se jí. Vezmou na milost nováčka na dálnicích?
Prohlédnout si
50 fotografií
Počet nakažených v hradecké restauraci stoupl na 127, na vině byla zřejmě omáčka
Zdrojem nákazy z jídla ve vietnamské restauraci v Hradci Králové na konci března byla podle hygieniků zřejmě arašídová omáčka. Počet lidí se zdravotními potížemi se do úterý zvýšil na 127, z toho u…
Přečíst zprávu
Infografika
Lednicová slepota. Otestujte si, jak odhalit neviditelné jídlo, které vás vyjde draho
Grafika ukazuje, kam do lednice umístit potraviny, aby vydržely co nejdéle.
Tesla bude vařit pivo, pro které vypěstovala speciální chmel. Alkohol nenabízí poprvé
Prohlédnout si
11 fotografií
Desítky lidí v Hradci Králové měly zdravotní obtíže po návštěvě restaurace
V Hradci Králové od víkendu více než 30 lidí se zdravotními obtížemi vyhledalo pomoc zdravotníků. Shodně uváděli jako zdroj problémů konzumaci jídla v jedné restauraci v centru města. U zhruba…
Přečíst zprávu
3:20
"Kurýr není otrok, Wolt = bída." Rozvozci jídla protestovali proti snížení odměn
Organizátoři protestu uvedli, že většině kurýrů se snížila odměna o zhruba 20 procent.
Přehled
Vaření při teplotě hluboko pod nulou. Na Antarktidě nafotili, co s jídlem udělá mráz
Vědec Cyprien Verseux strávil několik měsíců na polární stanici na Antarktidě. Ve volném čase fotil, co dokáže mráz.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama