Ekonomika
7. 12. 2015 17:44
Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela během uplynulých deseti týdnů dalších čtyřicet provozoven. Typickými důvody byly rozsáhlé a dlouhodobé zanedbání úklidu, výskyt škůdců, hromadění odpadu, absence přístupu k teplé vodě a další prohřešky, které přímo ohrožují zdraví spotřebitele. Projděte si jejich abecední přehled.
Výrobna cukrářských a lahůdkářských výrobků, Židlochovice
Výrobna cukrářských a lahůdkářských výrobků (kontrolovaná osoba: Danuše Jochmanová), náměstí Míru 27, 667 01 Židlochovice
V uvedené výrobně byl problém s výrazně zanedbaným úklidem. Za pracovními zařízeními byly nahromaděné zbytky potravin společně s dlouhodobou špínou. Na stěnách se místy objevovaly plísně a podlahy nebyly taktéž v čistém stavu. Do výrobny taktéž pronikali hlodavci, kteří po sobě zanechali stopy v podobě trusu. Z uvedených důvodů došlo k zákazu užívání prostor výroby.