Zaměstnanci pražského letiště dostanou mimořádnou odměnu 10 tisíc korun

ČTK ČTK
15. 7. 2024 16:34
Zaměstnanci pražského letiště dostanou mimořádnou odměnu 10 tisíc korun

Zaměstnanci pražského Letiště Václava Havla dostanou v zářijových výplatách mimořádnou odměnu deset tisíc korun za zvládnutí náročného letního provozu. Vedení ruzyňského letiště v pondělí bonus pro řádové zaměstnance na mimořádném zasedání projednalo s dozorčí radou. Informovala o tom mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Letiště se od prvního prázdninového víkendu potýká se zpožděnými lety a nedostatkem personálu dceřiné odbavovací společnosti Czech Airlines Handling, která se na letišti stará o nakládání a výdej zavazadel.

Devět letadel před dvěma týdny odletělo úplně bez zavazadel, následně se začal zpožďovat také výdej kufrů na příletech do Prahy. Se zavazadly proto museli pomáhat i další zaměstnanci letiště nebo letištní hasiči. Předseda představenstva Czech Airlines Handling Tomáš Svoboda odstoupil minulý týden z funkce.

Zářijová odměna je návrhem tří odborových organizací ruzyňského letiště. Čtvrtá, Odborový svaz pozemní a letecké dopravy, který minulý týden na letišti vyhlásil stávkovou pohotovost, variantu letních odměn odmítla již na prvním zasedání, uvedla mluvčí.

Na odměnu budou mít podle Divíškové při splnění podmínek nárok pouze řádoví zaměstnanci, ne širší vedení společnosti. "Jsme si vědomi, že letošní sezona je mimořádně náročná, děkuji všem kolegyním a kolegům, kteří se podílejí na jejím zvládnutí. Také děkuji zástupcům tří odborových organizací za jejich věcný přístup," uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

 

Právě se děje

Další zprávy