V hlavním skladu Kauflandu byly myši, inspekce část zavřela

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 19. 9. 2014 15:45
Kromě živých hlodavců narazila Státní zemědělská a potravinářská inspekce i na exkrementy na podlaze.
Inspekce zavřela centrální sklad Kauflandu
Inspekce zavřela centrální sklad Kauflandu | Foto: SZPI

Olomouc - Společnost Distribuční centrum Kaufland musí uzavřít část svého centrálního skladu v Olomouci. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce zde totiž došlo k vážnému porušení hygienických předpisů.

Při kontrole 18. září narazili inspektoři v komplexu v Týnecké ulici na myší exkrementy na podlahách pod paletami i mezi nimi.

"V některých místech skladu byl zjištěn výskyt živých myší a byly objeveny stopy po jejich působení - rozkousané kartony a rozkousané obaly s potravinami," dodává Radoslav Pospíchal z tiskového oddělení inspekce.

"Domníváme se, že máme nastavené jedno z nejpřísnějších deratizačních opatření. Na všech našich prodejnách i ve skladech pravidelně a systémově provádíme deratizační kontroly, proto jsme velice nemile tímto aktuálním výskytem zaskočeni," reaguje tiskový mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Potraviny s poškozenými obaly byly během kontroly vyřazené a dojde k jejich likvidaci. Kromě zákazu používat prostory pro uvádění potravin na trh inspekce nařídila, aby provozovatel neprodleně provedl deratizaci, desinfekci a úklid. Kromě toho se společností zahájí správní řízení o uložení pokuty.

"Sklad jsme nechali odbornou deratizační firmou překontrolovat a proběhl generální úklid hal. Dnes v poledne byla na místě přítomna inspekce, překontrolovala výše uvedená opatření a povolila sklad opět zprovoznit," sdělil během odpoledne Šperl.

 

Právě se děje

Další zprávy