Uber Eats začne v Kanadě rozvážet lidem marihuanu. Při lockdownech poptávka roste

ČTK ČTK
23. 11. 2021 14:35
Společnost Uber Eats, která se specializuje na rozvoz jídla, vstupuje v Kanadě poprvé na trh s marihuanou. V provincii Ontario si brzy půjde prostřednictvím aplikace Uber objednat konopné produkty firmy Tokyo Smoke, které pak budou připraveny k vyzvednutí v nějakém obchodě poblíž.
Uber Eats.
Uber Eats. | Foto: Reuters

Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC. Podle kanadských zákonů je užívání marihuany od roku 2018 legální, ale její doručování je stále nezákonné. Kanadský trh s marihuanou má hodnotu přibližně pět miliard kanadských dolarů (88,7 miliardy Kč) ročně.

Aplikace ověří věk uživatele a ten si posléze bude moci objednávku vyzvednout do hodiny, uvedla společnost. Odmítla se ale vyjádřit k tomu, zda svou nabídku rozšíří i jinde v Kanadě a také ve Spojených státech.

Společnost Uber se o rychle rostoucí trh s konopím zajímá už delší dobu. V dubnu šéf společnosti Dara Khosrowshahi uvedl, že Uber zváží doručování marihuany, jakmile to bude v USA legální.

Přestože prodej konopí pro rekreační užívání je v Kanadě legální už tři roky, velkou část trhu stále ovládají nelegální producenti. Tomu se vláda snaží zamezit.

Kanadský trh s konopím v příštích letech dál poroste, očekává společnost BDS Analytics. Odhaduje, že do roku 2026 vzrostou tržby na 6,7 miliardy amerických dolarů (151,5 miliardy Kč). "Budeme i nadále pečlivě sledovat regulaci a příležitosti na jednotlivých trzích," uvedl mluvčí společnosti Uber.

Loni, kdy mnoho lidí muselo kvůli protipandemickým uzávěrám trávit většinu času doma, poptávka po konopných produktech výrazně vzrostla.

 

Právě se děje

Další zprávy