Web se směje: Nejde vám BlackBerry? A co Apple?

Reuters David Slížek, Reuters
12. 10. 2011 17:15
Telefony BlackBerry se už třetí den potýkají s vážnými problémy. Ve středu se potíže s připojením a doručováním zpráv rozšířily i do severní Ameriky. Jsou ale i zdrojem humoru - podívejte se
Foto: Datarama

Pokud to je náhoda, tak pro firmu Research in Motion přišla v nejhorší možnou dobu.

Zatímco se její smartphony BlackBerry už třetí den potýkají s vážnými problémy, konkurenční Apple se chystá v pátek vypustit na trh nový iPhone 4S. Právě nástup iPhone a později telefonů se systémem Android přitom stojí za poklesem zájmu uživatelů o BlackBerry.

Potíže nejprve zasáhly majitele BlackBerry v Evropě, Africe a na Blízkém východě, ve středu se ale rozšířily i do severní Ameriky. Podle vyjádření firmy je na vině vážný problém v infrastruktuře, na jehož vyřešení technici usilovně pracují.

Patříte k majitelům BlackBerry a nemůžete se dočkat, až závada pomine? Třeba vám zvedne náladu skeč britských komiků Ronnieho Corbetta and Harryho Enfielda. Využívá toho, že BlackBerry je v překladu ostružina, jeden z velkých britských mobilních operátorů se jmenuje Orange (pomeranč) a iPhone vyrábí firma Apple (jablko).

Scénka se stala hitem webu v těchto dnech, ale vznikla už v loňském roce.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy