Společnost Tactus předvedla plastický dotykový displej

tl
13. 6. 2012 9:59
Firma Tactus umí na dotykovém displeji vytvořit fyzickou klávesnici
Dotykový displej s hmatovou odezvou od firmy Tactus Technology
Dotykový displej s hmatovou odezvou od firmy Tactus Technology | Foto: gizmag.com

Dotykové obrazovky pomalu z mobilů vytlačují hardwarové klávesnice a umožňují tak výrobcům vyrábět smartphony s velkými displeji. Přestože si na dotykových displejích můžeme dovolit psát na poměrně velkých QWERTY virtuálních klávesnicích, jejich používání není vždy úplně přirozené, protože ťukání do plochého displeje bez odezvy je prostě trochu nepříjemné.

Tlačítka všech tvarů

To by se ale nyní mohlo změnit s novým typem displeje, který na akci SID Display Week v americkém Bostonu předvedla firma Tactus Technology. Tento displej využívá speciální mikrofluidní vrstvu, díky níž může na jeho povrchu vzniknout jakýkoli tvar. To v praxi znamená, že například během psaní se na jinak plochém displeji objeví v podstatě fyzická klávesnice s hmatovou odezvou. Po dokončení zprávy nebo jiného úkonu klávesnice zmizí a displej je znovu plochý.

Společnost svůj revoluční displej předvedla na tabletu se systémem Android a ukázala tak, že po technologické stránce je její patent plně funkční. Hlavní věc, kterou musí Tactus ještě dopilovat, je lepší synchronizace se softwarem, aby si každá aplikace mohla vytvářet svá unikátní tlačítka.

I když Tactus není úplně první firmou s tímto nápadem, její technologie vypadá, že bude úspěšná a na trhu se uchytí. Podle všeho bychom se tohoto nového typu displejů mohli v našich smartphonech a tabletech dočkat v polovině příštího roku.

--------------------------------------------------------------------------------

Mobilní telefony a vše kolem nich.

 

Právě se děje

Další zprávy