Obrovský displej, ale malá výdrž v podání Galaxy Nexus

Adam Fiala
26. 10. 2011 13:39
V návaznosti na dotykový telefon Nexus S přichází Galaxy Nexus, s lepším operačním systémem Android 4.0 a obřím displejem
Galaxy Nexus
Galaxy Nexus | Foto: Reuters

Ve druhé polovině listopadu se na českém trhu objeví nejnovější model chytrého telefonu od Samsungu. Cena se pohybuje pod patnácti tisíci. Galaxy Nexus nabídne jak nejnovější verzi operačního systému Android 4.0 pojmenovaného Ice Cream Sandwich, tak velký display s vysokodefiničním rozlišením o hodnotách 1280 x 720 pixelů.

O plynulý chod se postará i dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz a RAM čítající 1 GB. Co se týče úložného prostoru, k dostání by měly být dva druhy s integrovaným diskem, buď 16 nebo 32 GB. Tomuto výběru je dobré věnovat zvýšenou pozornost, Samsung totiž svůj nový typ mobilního telefonu nevybavil slotem pro paměťové karty.

Podívejte se, co o telefonu napsali v recenzích na zahraničních serverech:

"Galaxy Nexus je obrovský. Display má 4,7 palců, není problém si na něm číst i za plného slunečního světla a zvládá rozlišení 1280 x 720. Masivní displej vypadá skvěle, ale trpkou cenou je životnost baterie. Nepočítejte, že byste ho vzali jako doprovod na festival a vydržel vám do konce víkendu. Několik málo hodin můžete získat vyřazením Wi-Fi, NFC či Bluetooth z provozu. Všechno to stojí dost šťávy. Jestliže jiné telefony zvládnou vydržet stejnou dobu i se všemi zapnutými doplňky, je ostuda, že modelu Nexus je to překážkou. Nový Nexus je nápadně podobný předchůdci s označením S. Nebýt velikosti a lehce změněného zadního krytu, těžko byste je od sebe rozeznali." Duncan Geere (Wired.co.uk)

„Obrazovka používá technologii Super Amoled a zahrnuje drobné zakřivení. Zatímco nerovnost těžko zpozorujete, samotný displej opoutá. Pyšní se neuvěřitelně jasným a nažehleným obrazem. Znamenité jsou i reakce při přehrávání videa. Za zmínku stojí, že Samsung Galaxy S2 používá ještě lepší variantu Super Amoled Plus a bylo by pěkné vidět tuto technologii i zde. Na modelu Nexus běží první hybridní operační systém Googlu nazvaný Android Ice Cream Sandwich. Na první pohled připomíná redukovanou verzi Honeycombu, ale záhy odhalí, že má víc pod čepicí. Nashromáždění kontaktů je univerzální napříč telefonem a snadno se s nimi pracuje, ať už máte otevřenou jakoukoli aplikaci. Ohromující ukázkou technologických dovedností je funkce odemykání telefonu přes obličejovou identifikaci. Jak ale poznamenává sám Google, není to nejbezpečnější způsob." Thomas Tamblyn (T3.com)

„Nenechte se zmýlit, Galaxy Nexus má všechny vlastnosti potřebné pro to, aby byl báječným telefonem. Kdyby ovšem nebylo přítomnosti OS Ice Cream Sandwich, samotný design a ostatní vybavení by navzdory svým kvalitám neobstály. V podstatě jsme tento telefon už viděli, když vyšel Nexus S. Kvalita kamer u chytrých telefonů je čím dál vyspělejší, i proto si trochu lámeme hlavu nad Galaxy Nexus. 1,3 megapixelová kamera na přední straně je očekávatelná u vlajkového telefonu Googlu. Ovšem pouhých pět megapixelů u zadní kamery není typickou ukázkou síly." (reviews.cnet.com)

 

Právě se děje

Další zprávy