Poptávka po sedmipalcových tabletech stoupá

tl
21. 9. 2012 6:42
Apple si příchod iPadu Mini dobře naplánoval. Malé tablety jsou čím dál oblíbenější
Foto: GOOGLE.COM

Apple by podle všeho měl svůj nový iPad Mini představit za pár týdnů a analytici se shodují v tom, že si pro uvedení sedmipalcového tabletu nemohl vybrat vhodnější dobu.

Klasické devítipalcové iPady sice stále vládnou trhu s tablety, poptávka po sedmipalcových tabletech se ale neustále zvyšuje a zvyšovat nadále bude. Vyplývá to ze zprávy, kterou připravila společnost IHS.

Třetinu dodaných tabletů tvoří ty sedmipalcové

Během roku 2012 bude dodáno 126 milionů velkých i malých tabletů, což je 56% nárůst oproti loňskému roku. Okolo 60% všech letošních tabletů tvoří ty devítipalcové s iPadem v čele. Malé tablety je ale se 32% rychle dotahují. Zatím segmentu vévodí Kindle Fire od Amazonu a Google tablet Nexus 7 vyráběný Asusem. S příchodem iPadu Mini se ale konkurence mezi sedmipalcovými tablety ještě výrazně zvýší.

Apple  sice zatím existenci svého prvního sedmipalcového tabletu oficiálně nepotvrdil, nicméně o iPadu Mini se mluví už několik měsíců a jeho představení je už téměř jisté. Podle většiny spekulací bychom se ho měli dočkat už někdy během října a jeho cena by se měla pohybovat okolo 300 dolarů.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy