iPad Mini představí Apple na podzim společně s iPody

tl
28. 8. 2012 10:35
Na letošním Music Event ukáže Apple kromě iPadu Mini také novou generaci iPodu Nano
Zaměstnanec prodejny v Berlíně si pomocí tabletu fotografuje dav zákazníků. Nový iPad má 5megapixelový fotoaparát, který umožňuje pořizovat snímky při horších světelných podmínkách. Fotografie by mělo být možné snáze třídit a retušovat pomocí prstových štětců.
Zaměstnanec prodejny v Berlíně si pomocí tabletu fotografuje dav zákazníků. Nový iPad má 5megapixelový fotoaparát, který umožňuje pořizovat snímky při horších světelných podmínkách. Fotografie by mělo být možné snáze třídit a retušovat pomocí prstových štětců. | Foto: Reuters

Japonský blog Macotakara, který pravidelně přináší informace o dění kolem firmy Apple, přišel s několika novými informacemi ohledně nové generace iPodů Nano a chystaného sedmipalcového iPadu.

První zpráva se týká jména nového tabletu, který by se po různých spekulacích měl nakonec jmenovat skutečně iPad Mini, tak jak většina lidí předpokládala. Nový iPad, který bude svou velikostí konkurovat tabletům, jako je Kindle Fire nebo Nexus 7, bude oficiálně představen na říjnovém Music Event, kde Apple každý rok představuje nové iPody. Původně se očekávalo, že Apple iPad Mini předvede společně s novým iPhonem na akci, která se bude konat 12. září, podle všeho tomu tak ale nakonec nebude.

iPod s cloudem 

Na letošním Music Event Apple kromě iPadu Mini ukáže také novou generaci iPodu Nano. Ten bude nově vylepšen o Wi-Fi modul, který by měl vlastníkům nového iPodu umožnit přístup do úložiště iCloud. Apple se rozhodl tímto způsobem navýšit úložný prostor iPodů, namísto aby jejich paměť rozšiřoval klasicky hardwarově, což je velice nákladné. Pro svou cloudovou službu navíc získá několik milionů nových uživatelů, kteří by ji jinak pravděpodobně nikdy nevyužili. 


 

 

Právě se děje

Další zprávy