Plná verze budovatelské hry Minecraft bude v listopadu

Adam Pešek
28. 10. 2011 15:48
Nezávislá budovatelská hra Minecraft se vyvíjí už od roku 2009, vyhlížení plné verze by mělo skončit už letos v listopadu
Foto: Jens Bergensten

Přestože pokládání či ničení kostiček v počítačové hře Minecraft už si vyzkoušelo přes třináct a půl milionu lidí, finální verzi fanoušci teprve vyhlížejí. S řadou inovací přišla už poslední beta s číslem 1.8 a další slibuje i verze 1.9. Konečná podoba se stažitelným klientem a možností hrát na celé obrazovce by měla být k dispozici v listopadu letošního roku.

Minecraft je fenomén nezávislé herní scény a na jeho primitivním světě už si řada lidí vypracovala závislost. Po spuštění se hráč ocitne v kůži neznámého člověka a musí si nasbírat materiál na výrobu nástrojů a stavbu obydlí. Aby ale stavba nebyla příliš jednoduchá, se soumrakem se objeví desítky příšer, které jdou ovládané postavičce po krku.

Hra má několik úrovní obtížnosti a její vzhled lze proměnit množstvím modifikací a rozšiřujících balíčků, jejichž počet by neměl stagnovat ani po vydání plné verze. Sám autor Markus "Notch" Persson ji totiž chce vyvíjet, dokud si ji lidé budou kupovat.

Beta se v současnosti prodává za necelých patnáct dolarů a plná verze bude za dvacet, přičemž přechod z bety na plnou verzi nebude nijak zpoplatněn.

Bezplatně k dispozici pak je starší verze Classic, ovšem její možnosti jsou podstatně chudší a další vývoj už se jí netýká.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy