Lidé za počítačové hry utratili přes 2 miliardy korun

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
10. 5. 2011 12:33
Tržby vzrostly o 17 procent na nový rekord.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Lidé v Česku a na Slovensku jsou stále hravější. Nebo jsou alespoň ochotní za zábavu u počítače zaplatit stále vyšší sumy peněz. Tržby prodejců počítačových her se totiž v loňském roce v Česku a na Slovensku zvýšily o 17 procent na rekordní 2,19 miliardy korun.

Podle Asociace herního průmyslu byla nejprodávanějších titulem Mafia II.

Jediným negativním vlivem na vývoj trhu bylo softwarové pirátství. Do výsledného čísla se započítávají tržby z prodeje her pro osobní počítače, herní konzole PlayStation 2, PlayStation 3, Wii a Xbox 360 a kapesní konzole DSi a PSP, stejně tak jako z prodeje samotných herních zařízení s výjimkou PC. Prodeje samotných her se na celkovém obratu podílejí přibližně z jedné třetiny.

V roce 2011 chystá asociace aktivity k dalšímu rozvoji herní scény. "Hodláme přijmout nové členy z řad dalších herních distributorů a vývojářů, nadále spolupracujeme s organizacemi ISFE a PEGI na osvětě v oblasti věkového hodnocení her a v červnu budeme publikovat studii o stavu herní scény a o samotných hráčích," dodal viceprezident asociace Martin Bach.

Asociace herního průmyslu České a Slovenské republiky je občanským sdružením, které sdružuje největší společnosti z řad importérů a distributorů interaktivního softwaru působící v České republice a na Slovensku.

 

Právě se děje

Další zprávy