Nová verze OS X bude k dispozici do konce měsíce

tl
18. 7. 2012 7:22
Apple do konce měsíce uvolní novou verzi OS X s názvem Mountain Lion
Foto: Aktuálně.cz

Apple před několika dny ukázal nové detaily z chystaného updatu jeho operačního systému OS X, jehož celé jméno zní OS X 10.8 Mountain Lion. Nová verze sice operační systém nějak zásadně nemění, nicméně některé změny přeci jen přináší.

Na nové verzi OS X je především vidět, jak se tento desktopový operační systém svou podobou stále více blíží mobilnímu iOS, který se nachází v iPadech nebo iPhonech. Pokud bude Apple v tomto trendu pokračovat, stanou se pravděpodobně oba tyto systémy jedním. 

Jednou z prvních změn, kterou uživatelé nového OS X zaznamenají je především změna terminologie. Názvy některých služeb se tak změnily a ztotožnily se s těmi z mobilního iOS. Nejde ale o nějaké zásadní přejmenování, spíše se jedná o drobné změny.

Integrovaná cloudová služba, Facebook i Twitter 

Nová verze systému bude mít také v sobě poprvé integrovaný iCloud. S OS X 10.8 tak bude snadnější synchronizovat souboru, kontakty nebo zápisy v kalendáři s ostatními zařízeními. Apple navíc přidal funkci iMessage, která bude fungovat podobně jako zprávy na iPadu, a navíc bude veškeré konverzace ukládat do všech zařízení, která uživatel vlastní. 

Dále se OS X Mountain Lion bude nacházet integrovaný Facebook i Twitter a přibyde i nový systém notifikací. Jistými změnami projde i internetový prohlížeč Safari, ve kterém například půjde nově vyhledávat rovnou skrze adresní řádek, stejně jako tomu je u Firefoxu nebo Chromu.

Nejnovější verze OS X bude k dispozici pravděpodobně už v průběhu příštího týdne. K dostání bude v rámci App Storu za cenu 20 dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy