Nejbrutálnější hra historie má nástupce

Martin Havlíček
7. 2. 2007 16:41
Podřezávání hrdla rezavým drátem, zasekávání srpu do rozkroku... Pamatujete? Zvrácená show Manhunt pokračuje.

O titul Nejbrutálnější hra, který je sice z morálního hlediska odsouzeníhodný, avšak jako reklama velmi účinný, bojují zpravidla dvě herní série - Postal a Manhunt.

Zatímco první jmenovaná se vždy tvářila spíše jako ostrá politická satira a "velmi nechutná střílečka", Manhunt byl celý jen o šokujících popravách nepřátel. Udušení igelitovým sáčkem, škrcení drátem, rozřezání těla motorovou pilou, utlučení kladivem... to je jen malý výsek ze širokého spektra možných virtuálních zvráceností. I přes vlnu ostré kritiky, kterou si Manhunt vysloužil, se vývojáři rozhodli vytvořit pokračování. Verze pro PlayStation 2 a PSP vytvoří nově zformované londýnské studio společnosti Rockstar, kdežto hru pro konzoli Wii má na starosti torontská pobočka. Dvojka se podle slov Sama Housera bude držet původního konceptu, takže se opět můžeme těšit na chvilky plné mrazivého napětí a nejistoty, a hratelnost založenou na "stealth" prvcích.

Příběh vypráví o muži jménem Daniel, který se - soudě podle traileru - ocitnul v jakémsi hrůzostrašném blázinci. Manhunt 2 vychází v léte.

 

Právě se děje

Další zprávy