Jak uctít památku Jobse? Pojďte žít jako Steve

David Slížek
10. 10. 2011 9:55
Sociálními sítěmi se šíří výzva k originálnímu uctění památky zesnulého šéfa Apple Steva Jobse. Co lidé píší na Twitteru pod hashtagem #LiveLikeSteve?
Virtuální svíčka za Steva Jobse, symbolicky na displeji iPadu.
Virtuální svíčka za Steva Jobse, symbolicky na displeji iPadu. | Foto: Reuters

Jak nejlépe uctít památku zesnulého šéfa Apple Steva Jobse? Plakat na sociálních sítích? Vzpomínat na první přístroj od Applu? Potáhnout iPhone černým suknem? A co raději žít jako Steve?

Právě poslední zmíněnou možnost navrhuje v článku pro vlivný magazín TechCrunch produktový ředitel Google Hunter Walk.

"Jsem si jistý, že by Stevu Jobsovi nestačily vaše vzpomínky na to, jak vás počítač Apple přivedl k programování. Nebo změna profilové fotky na Facebooku na screenshot ze smuteční stránky Apple. Nikdy jsem se s ním nesetkal, ale myslím, že připomínat si jeho památku tímto způsobem je nedostatečné. Po 56 letech jeho 'think differently' se náš dar Stevovi nemůže zastavit u posílání virálních videí," dodává.

Pojďme se raději veřejně zavázat k tomu, že se budeme chovat podle toho, co nás naučil, vyzývá Walk čtenáře. A připomíná větu ze známého projevu Jobse k absolventům Stanfordské univerzity: "Váš čas je omezen, tak jím neplýtvejte na žití cizích životů."

A lidé na sociálních sítích jeho výzvu vyslechli - na Twitteru se už šíří zprávy s hashtagem #LiveLikeSteve, ve kterých lidé popisují, jak chtějí svůj přístup k životu změnit. Ty nejnovější tweety najdete v tomto seznamu.

 

Právě se děje

Další zprávy