Asus vydal nový tablet z řady Transformer. Je levnější

tl
31. 5. 2012 12:41
Po výborném Transformer Prime přichází Asus s jeho levnějším kolegou
Asus Transformer Pad Infinity
Asus Transformer Pad Infinity | Foto: Asus

Asus vyrazil na trh s tablety se sérií Transformer, která se vyznačuje převážně tím, že je dodávaná s přepínatelnou klávesnicí, která zároveň funguje jako dokovací stanice. Loňský model Transformer Prime nastavil laťku vysoko a snažil se napodobit ty nejlepší tablety, a to jak výbavou, tak cenou. Teď ale přišel na trh jeho mladší kolega, který se už sice cenově posunul o kategorii níže, nicméně některé své kvality si stále uchoval.

Transformer Pad (TF300T)je stejně jako předchozí model dodáván s čtyřjádrovým procesorem Nvidia Tegra 3 a nejnovějším operačním systémem Android 4.0 Ice Cream  Sandwich. Přídavná klávesnice z něj dělá jakýsi malý notebook, ale na rozdíl od většiny notebooků, baterie tohoto tabletu vydrží i deset hodin sledování videa. Klávesnice samozřejmě stále není dokonalá, člověk ale s její pomocí může bez problému psát delší texty, což na klasickém tabletu není zrovna lehké.

Procesor má sice o něco nižší frekvenci, než Tegra 3, která je v Transformer Prime, nicméně nový model zvládá bez problému hry i HD video a v mnoha testech se ukazuje výkonnější, než například Samsung Galaxy Tab 2.

Cena Tranformer Tab se pohybuje od 10 do 12 tisíc, podle toho, zda je v ceně i dokovací stanice. Nový model je sice samozřejmě o něco slabší, než jeho předchůdce Transformer Prime. ve své kategorii ale patří určitě k těm lepším.

--------------------------------------------------------------------------------

Využijte nabídky trhu a pořiďte si tablet.

 

Právě se děje

Další zprávy