Apple se chystá na příchod dalšího iPhonu

tl
21. 8. 2012 9:48
Příchod nového iPhonu se blíží. Apple zlevňuje ty staré
iPhone 4S
iPhone 4S | Foto: Apple.com

S blížícím se datem odhalení nové generace iPhonu výrazně klesá zájem o jeho starší varianty a Apple proto společně s operátory a dalšími prodejci poměrně razantně snižuje jejich ceny.

Skoro na všech amerických prodejních místech byly iPhony zlevněny o padesát dolarů. Například operátor Sprint tak iPhone 4S nabízí s dvouletým úvazkem za 149 dolarů, iPhone 4 potom v přepočtu za tisíc korun.

iPhone 5 nebo iPhone 4G?

Stejnou taktiku zvolil Apple s prodejci i před rokem, kdy všichni očekávali iPhone 5, ze kterého se nakonec vyklubal pouze iPhone 4S. Je poměrně pravděpodobné, že ani letos se iPhonu 5 nedočkáme. Kolují totiž zvěsti o tom, že Apple svůj další smartphone pojmenuje buď iPhone 4G nebo jednoduše „Nový iPhone", tak jako to udělal u posledního iPadu.

Dalšího iPhonu, ať se bude jmenovat jakkoliv, bychom se měli dočkat už 12. září, kdy ho Apple představí na své tiskové konferenci. Do prodeje by se měl potom dostat o několik týdnů později.

Displej větší, baterka stejná

Od svých předchůdců se bude lišit především displejem, který bude mít úhlopříčku o něco málo větší než čtyři palce. Všechny ostatní iPhony měly úhlopříčku 3,5 palce. Poněkud horší pohled na příští iPhone ale přinesly uniklé snímky jeho baterie, z nichž vyplývá, že její kapacita bude téměř totožná s kapacitou baterie iPhonu 4S. To by v kombinaci s větším displejem a podporou LTE mohlo přinést možné problémy s výdrží baterie.

 

Právě se děje

Další zprávy