iPhone 5 zostudí Samsung, tvrdí šéf Foxconnu

tl
9. 7. 2012 9:28
iPhone 5 se bude snažit zničit Galaxy S3. Zadupe ho do země?
Foto: HDBACKGROUND.COM

Generální ředitel Foxconnu, Terry Gou, se netají tím, že jeho cílem je porazit jihokorejského výrobce Samsung a toto své přání před nedávnou dobou utvrdil na nedávném zasedání akcionářů, během kterého prohlásil, že chystaný smartphone iPhone 5 zadupe telefon Samsung Galaxy S3 do země a celý Samsung zostudí. Jak se ale to ale Applu a jeho telefonu má podařit už Gou návštěvníkům bohužel neprozradil.

Momentálně vede Galaxy S3

Apple a Samsung jsou velice znepřátelenými výrobci, ale navzájem se zostudit pomocí technologického pokroku se jim zatím ještě nepodařilo. V červnu vydaný Galaxy S3 je sice neoficiálně považován za momentálně nejlepší smartphone na trhu, poslední model telefonu od Applu, iPhone 4S, se ale rozhodně za co stydět nemá.

Bylo by opravdu velké překvapení, kdyby Apple pátou řadu iPhonů udělal tak dokonalou a revoluční, že by vrhlo stín na telefony od Samsungu.

Firmy válčí o patenty

Nejvíce je nevraživost mezi oběma firmami vidět v momentálně probíhající patentové válce, během které se společnosti navzájem obviňují kopírování a následně žádají soudy, aby zakázaly prodej výrobků znepřátelené strany.

Poslední bitvu této války vyhrál Apple, když americký soud zamítl žádost Samsungu o zrušení zákazu prodeje jeho tabletu Galaxy Tab 10.1 ve Spojených státech.


 

 

Právě se děje

Další zprávy