Potvrzeno: fúze Thomsonu s Reuters je v pořádku

Red Eko
20. 2. 2008 11:00
Fúze byla schválena. Vzniká Thomson-Reuters
V čele Thomson-Reuters stane stávájící generální ředitel Reuters Tom Glocer.
V čele Thomson-Reuters stane stávájící generální ředitel Reuters Tom Glocer. | Foto: Reuters

Brusel/Washington - Mít přehled a informovat o finančním trhu a světových událostech stojí miliardy. Přináší však také zisk, což dokumentuje spojení vydavatelství Thomson a zpravodajské agentury Reuters.

Kanadská společnost Thomson, která v květnu loňského roku koupila zpravodajskou agenturu Reuters Group, musela přesto čelit několika problémům.

Fúze je v pořádku

Evropská komise a americké ministerstvo spravedlnosti nakonec spojení odsouhlasily a posvětily tak projekt největšího finančního zpravodajství na světě. S několika podmínkami.

Čtete souvislosti:
Kanaďané dají za Reuters 360 miliard korun

Kvůli hrozbě dominantního postavení na trhu musí Thomson prodat kopie svých databází finančních operací - Worldscope firmy Thomson, Reuters Estimates, Reuters Aftermarket Research a Reuters EcoWin.

Prodej má přispět k zajištění konkurence v sektoru finančního zpravodajství.

Thomson-Reuters překoná Bloomberg

Spojením obou firem v hodnotě 7,9 miliardy liber (asi 265 miliard Kč) má být ukončeno 13. dubna. Nová společnost dostane název Thomson-Reuters a v čele stane stávájící generální ředitel Reuters Tom Glocer.

S 34procentním podílem na trhu informačních služeb překoná agenturu Bloomberg, jejíž podíl nyní podle údajů Inside Market Data činí 33 procent.

Roční příjmy Thomson-Reuters se budou pohybovat kolem 12 miliard dolarů (250,4 miliardy Kč) a firma zaměstná téměř 50 tisíc osob. 

 

Právě se děje

Další zprávy