Peníze z evropských fondů na stavbu domů? Je to podvod

mah
3. 11. 2008 16:14
Firma slibuje dotace z Unie na stavbu rodinných domů

Brno - Ministerstvo pro místní rozvoj varuje občany před aktivitami společnosti Euro Buy Invest Group.

Firma na svých internetových stránkách nabízí zprostředkování 20procentní dotace na stavbu domu, a to v rámci Programu rozvoje venkova. Na případ upozornili sami občané, kteří se na ministerstvo obrátili .

Z dotazů občanů vyplynulo, že obchodní zástupci firmy EBI GROUP a partnerské TP investiční kontaktují majitele rozestavěných domů a nabízejí získání dotace za úplatu 24 tisíc korun zaplacených předem.

"Na výstavbu rodinných domů není možné získat dotaci prostřednictvím Programu rozvoje venkova," upozorňují zástupci ministerstva.

Podle Ministerstva firma EBI GROUP se sídlem Korunní 810/104, Praha 10 zneužívá nepravdivou informační kampaň za účelem vlastního obohacení.

"Prozatím jsme se na Policii ČR neobrátili. Neučinili jsme tak, že se tímto skutkem Ministerstvo necítí nijak poškozeno," uvedl tiskový mluvčí Ministerstva pro místní rozvoj Jan Štoll.

Jednotlivým osobám zástupci Ministerstva doporučují, aby podávaly trestní oznámení na dané společnosti. Případ obou firem, které slibují neexistující dotace na stavbu domu, považuje Ministerstvo za první tohoto druhu.

 

Právě se děje

Další zprávy