Otec iPodu vládne světu byznysu. Má největší vliv

tsc
28. 11. 2007 13:10
První muž společnosti Apple několikrát změnil vývoj trhu.

New York - První muž společnosti Apple - Steve Jobs - získal v žebříčku magazínu Fortune titul nejvlivnějšího podnikatele světa. Informovala o tom agentura Reuters.

"Nepřemýšlíme o vlivu, ale o vývoji inovativních produktů, které překvapí a potěší naše zákazníky," komentoval své prvenství Jobs. "Spokojení a věrní zákazníci jsou tím, co dává Applu 'vliv'. Prostě se snažíme nabízet to, co oceňujeme my, a doufáme, že zákazníci si tyto věci zamilují tak jako my," dodal.

Jobs během prvních dvou dekád své třicetileté kariéry několikrát změnil směr vývoje trhu. Nejprve nabídl v roce 1977 Apple II, alternativu k PC, jehož grafické rozhraní napodobovaly prakticky veškeré další počítače.

Jako další změnil pohled na způsob distribuce hudby pomocí platformy iTunes a zařízení iPod, v současnosti slaví úspěch se zařízením iPhone.

V žebříčku magazínu Fortune lze nalézt šéfy předních světových firem, nechybí mediální magnát Rupert Mudroch, zakladatel Microsoftu Bill Gates, mezi dalšími předními společnostmi figurují třeba Procter and Gamble, Toyota,  Google, Boeing nebo HP.

Do pětadvacítky nejvlivnějších podnikatelů se vešla jediná žena, Indka Indra Nooyiová, ředitelka nápojového gigantu PepsiCo. Na čtrnácté příčce se umístil Lakšmí Mittal, ředitel společnosti ArcelorMittal, která v Česku vlastní největší hutní firmu ArcelorMittal Ostrava.

Další články:
Apple snížil cenu telefonu iPhone a uvedl nový iPod
Apple už po světě prodal sto miliónů iPodů


 

 

Právě se děje

Další zprávy