Lehman Brothers má rekordní zisk

ČTK, eko
13. 12. 2005 16:28
New York - Americká investiční banka Lehman Brothers Holdings hospodařila ve čtvrtém čtvrtletí svého fiskálního roku s čistým ziskem 823 milionů dolarů.

To je meziroční nárůst o 41 procent a znamená to pro firmu nový rekord. Čisté tržby ale vzrostly o 28 procent na 3,7 miliardy dolarů a proti třetímu čtvrtletí se nepatrně snížily.

Banka těžila hlavně z příjmů z obchodování, které vystoupily na nový rekord. Investoři se ale zalekli pětiprocentního poklesu tržeb proti třetímu čtvrtletí a kurz akcií se snížil o více než dvě procenta. Lehman je první významnou bankou z Wall Streetu, která hlásí celoroční výsledky. Fiskální rok bance skončil 30. listopadu.

Zisk na akcii ve čtvrtletí činil 2,76 USD a zvýšil se tak z předchozích 1,96 USD o rok dříve. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru očekávali, že Lehman vytvoří zisk na akcii 2,68 USD.

Lehman má rekordní zisk už druhým rokem v řadě. Banka působí jako významný poradce firem při fúzích a akvizicích, z čehož měla i značné příjmy. Kromě toho se jí zvyšují i příjmy z obchodování. Ve třetím čtvrtletí Lehman těžil z velmi příznivé situace na trhu a růstu cen akcií v rámci hlavních indexů.

 

Právě se děje

Další zprávy