Kavárny Starbucks obsadí evropská nádraží a letiště

djl
12. 6. 2008 18:50
S partnerskou firmou otevře 150 nových kaváren
Také si říkáte, že jste to logo již někde viděli? Je to možné, ve světě je síť kaváren Starbucks velmi rozšířená a kelímky s tímto symbolem můžete zahlédnout nezřídka v zahraničních filmech.
Také si říkáte, že jste to logo již někde viděli? Je to možné, ve světě je síť kaváren Starbucks velmi rozšířená a kelímky s tímto symbolem můžete zahlédnout nezřídka v zahraničních filmech. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

New York - Kavárenský obr Starbucks hodlá expandovat do Evropy a zajistit si zde pozici lídra. Firma to oznámila po uzavření partnerské smlouvy s britskou potravinářskou společností SSP. Informovala o tom agentura Reuters.

Podle dohody tak v nejbližší době ve Velké Británii, Německu a Francii vznikne 150 nových kaváren Starbucks. Stane se tak vesměs na velkých letištích a vlakových nádražích.

Jedním z důvodů, proč firma rozšíří počet svých poboček v Evropě, je i to, že jí ve Spojených státech kvůli hypoteční krizi klesly zisky za první čtvrtletí tohoto roku. Pokles by byl ještě výraznější, nebýt poboček v Evropě.

Čtěte více: Na hypoteční krizi doplatí i kavárenský obr Starbucks

Ve spodním patře kavárny se budou konat autogramiády, literární večírky a podobné akce. Firma se také formou seminářů snaží zájemce zasvětit do tajů zpracování kávy.
Ve spodním patře kavárny se budou konat autogramiády, literární večírky a podobné akce. Firma se také formou seminářů snaží zájemce zasvětit do tajů zpracování kávy. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Podle šéfa společnosti Howarda Schultze se díky investici zkonsoliduje pozice firmy v celé Evropě. "Budeme mít základnu, jež nám umožní expanzi napříč zbylými evropskými státy," řekl Schultz.

Toto rozšíření se pravděpodobně bude týkat i České republiky, kde Starbucks otevřel první kavárny letos v lednu v Praze.

Společnost PPS mimo jiné spolupracuje i s řetězci rychlého občerstvení Burger King a Pizza Hut.

Související:

 

Právě se děje

Další zprávy