Jednání Air France - KLM s Alitalií se protahují

Redakce EKO, Reuters
28. 3. 2008 11:30
Nová dohoda odbory nenadchla
V Alitalii vlastní 49,9 procent akcií italské ministerstvo financí, které se kvůli milionovým ztrátám snaží dohodu uzavřít co nejrychleji.
V Alitalii vlastní 49,9 procent akcií italské ministerstvo financí, které se kvůli milionovým ztrátám snaží dohodu uzavřít co nejrychleji. | Foto: Air France

Paříž/Řím - Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM po sérii jednání s vedením italské Alitalie předložila novou nabídku.

Odborářům se však nebude líbit více než ta předcházející. Nadále se ve smlouvě počítá s propuštěním více než tří tisícovek zaměstnanců; zrušeno má být 37 linek a do roku 2010 padne i nákladní letecká doprava.

Schůzka odborů a zástupců obou aerolinek je plánovaná na pondělí. Jednání však stále pokračují.

Proti převzetí Alitalie se již postavil i bývalý italský premiér Silvio Berlusconi, který tvrdí, že národní letecká společnost by měla zůstat v italských rukou. 

Média mluví hned o několika možných kandidátech: kromě aerolinek Air One a bance Sanpaolo je to i koncern Eni nebo finanční ústav Mediobanca.

V Alitalii vlastní 49,9 procent akcií italské ministerstvo financí, které se kvůli milionovým ztrátám snaží dohodu uzavřít co nejrychleji.

Čtěte více:

Italští odboráři ženou Air France-KLM do slepé uličky
Ztrátové aerolinky Alitalia koupily Air France-KLM

 

Právě se děje

Další zprávy