Internetové nákupy v USA: prudký růst

ČTK, eko
23. 11. 2005 12:03
Washington - Tržby z prodeje přes internet v USA vzrostly o 27 procent.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Profimédia

Tržby z prodeje přes internet v USA vzrostly v období červenec až září meziročně o 27 procent na 22,32 miliardy USD. Podíl tržeb z internetových maloobchodů na celkových tržbách pak stoupl na rekordních 2,3 procenta. Vyplývá to ze zprávy ministerstva obchodu, zveřejněné na internetových stránkách CNN Money.

Ve srovnání s předchozími třemi měsíci se tržby z prodeje prostřednictvím internetu, emailů a dalších elektronických sítí zvýšily o 5,7 procenta, a jejich růst tak zpomalil ze sedmi procent ve druhém čtvrtletí. Celkové maloobchodní tržby v USA ve třetím čtvrtletí vzrostly o 1,8 procenta na 957,86 miliardy dolarů. Meziročně byly vyšší o 8,5 procenta.

Obliba internetových nákupů v USA v posledních letech roste. Mnoho obchodů nabízí prostřednictvím internetu výhodnější nákupy. Spotřebitelé také získali důvěru v ochranu finančních informací, jako jsou čísla kreditních karet a jejich účtů, píše CNN Money.

Výsledky zahrnují nákupy zboží a služeb dojednané prostřednictvím internetu, avšak nezahrnují nákup cestovních služeb, prodej jízdenek a letenek a služby finančních makléřů. Vláda získala údaje od zhruba 11.000 maloobchodních firem.

V České republice by se letos mohly příjmy internetových obchodníků za celý rok pohybovat podle odhadů kolem devíti miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy