Hyundai získal největší exportní zakázku

ČTK
23. 2. 2006 11:50
Soul - Největší jihokorejský výrobce automobilů Hyundai Motor podepsal dohodu o vývozu 26.500 autobusů a nákladních vozů v hodnotě 520 milionů dolarů do Alžírska.
Foto: Aktuálně.cz

Oznámila to dnes firma s tím, že jde o její největší exportní kontrakt na užitkové vozy.

Dohoda pomůže společnosti posílit její pozici na rychle rostoucím severoafrickém trhu. "Agresivně usilujeme o otevírání nových trhů v severoafrických zemích, včetně Libye a Egypta, kde roste poptávka po užitkových vozidlech," uvedla firma. Dodala, že do roku 2008 hodlá zvýšit svůj podíl na alžírském trhu s užitkovými vozy na 31 procent z loňských 17 procent.

Hyundai se snaží zvyšovat výrobu v zahraničí, aby se ochránil před negativním vlivem rostoucího kurzu domácí měny. Firma loni
otevřela svou první továrnu ve Spojených státech. Podle analytiků je zahraniční výroba klíčovým faktorem pro budoucnost automobilky, která se chce do roku 2010 stát šestým největším producentem automobilů na světě.

Hyundai nyní jedná o výstavbě nového evropského závodu v České republice, konečné rozhodnutí ale ještě nepadlo. Hyundai
chce do stavby nové továrny investovat 800 milionů eur (23 miliard korun) a vyrábět v ní zhruba 300.000 vozidel ročně. Továrna by měla přímo zaměstnat kolem 3000 lidí, v dodavatelských firmách by mohlo podle CzechInvestu vzniknout více než 10.000 pracovních míst.

 

Právě se děje

Další zprávy