Fotbal nakopnul zisky televize RTL

ČTK
30. 8. 2006 10:30
Frankfurt - Především mistrovství ve fotbale a úspěch pěveckých soutěží pomohl největší evropské televizní společnosti RTL k rekordnímu zisku.
Televizní centrum v Berlíně určené pro fotbalový šampionát.
Televizní centrum v Berlíně určené pro fotbalový šampionát. | Foto: Reuters

Společnost RTL Group zlepšila v prvním pololetí provozní zisk proti stejnému období loňského roku o 21 procent na nový rekord 494 milionů eur. Firmě se dařilo hlavně díky mistrovství světa ve fotbale i úspěchu pěveckých soutěží typu české SuperStar.

Firma patřící do německé mediální skupiny Bertelsmann v dnešním sdělení vyjádřila optimismus ohledně vývoje reklamního trhu ve
druhém pololetí.

Podmínky na reklamním trhu se podle RTL letos zatím zlepšily na všech jejích trzích kromě Británie. "Ohledně vývoje reklamy ve druhém pololetí si zachováváme opatrný optimismus," uvedl generální ředitel RTL Gerhard Zeiler. RTL vlastní řadu televizních a rozhlasových stanic po celé Evropě.

Foto: Aktuálně.cz

Výnosy společnosti se meziročně zvýšily o 19 procent na 2,85 miliardy eur. K růstu přispěl fotbalový šampionát v Německu, na nějž měla RTL v některých zemích vysílací práva. Silně rostly i příjmy dceřiné firmy FremantleMedia, producenta pořadů Pop Idol, známého v Česku jako SuperStar.

Provozní zisk před splátkou úroků, zdaněním a amortizací (EBITA) pro Německo vzrostl o 40 procent na 160 milionů eur. Divize FremantleMedia zvýšila zisk o 75 procent na 84 milionů eur.

 

Právě se děje

Další zprávy