Která z nich je Stavba roku v Česku? Projděte si patnáct finalistů soutěže a hlasujte

Klikněte pro vstup do přehledu.
Dokončení vltavské vodní cesty v úseku VD Hněvkovice - Týn nad Vltavou. Nominace udělena za "vytvoření posledního stupně plavební dráhy s citlivě do přírody včleněnou konstrukcí se zřetelem k architektonickému řešení jednotlivých staveb". Projektant: Aquatis. Dodavatel: Metrostav. Investor: Ředitelství vodních cest České republiky.
Viadukty přes údolí potoka Hrabynka a údolí potoka Kremlice (1/2). Nominace udělena za "vytvoření mostů s nápaditě řešenou konstrukcí spřažených ocelobetonových komorových nosníků se široce vyloženými konzolami se zřetelem k citlivému posazení do přírodního rámce".
Viadukty přes údolí potoka Hrabynka a údolí potoka Kremlice (2/2). Projektant: Stráský, Hustý a partneři. Dodavatel: Eurovia CS. Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR.
Firemní sídlo společnosti Lumius ve Sviadnově (1/2). Nominace udělena za "vytvoření energeticky vysoce úsporné budovy se zřetelem k velkorysému prostorovému řešení a kompozici zeleně v interiéru i exteriéru".
Foto: Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství
Ekonomika Ekonomika
17. 9. 2017 7:11
Z více než padesáti přihlášených projektů vybrala porota patnáct nominací, které mají šanci získat titul Stavba roku 2017. V samostatné kategorii pak soutěží také tři zahraniční stavby s účastí českých firem. Nominace jsme seřadili podle čísla přihlášky, jejich pořadí nemá jiný význam. Akci pořádá Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.
 

Právě se děje

Další zprávy