Soud zahájil insolvenční řízení s módní značkou Pietro Filipi, do insolvence míří i Kara

ČTK ČTK
Aktualizováno 8. 2. 2021 12:36
Soud zahájil insolvenční řízení s módní značkou Pietro Filipi, do insolvence míří i Kara

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společnostmi Pietro Filipi i Pietro Filipi stores. Firmy výrazně zasáhla pandemie koronaviru a nucené uzavření obchodů. Kvůli nedostatku financí majitel firem Michal Mička není schopen pokračovat v hledání investorů a případné reorganizaci společností. Jednání jsou časově náročná. Vyplývá to z dokumentů zveřejněných v insolvenčním rejstříku.

Oděvní značka Pietro Filipi působila na českém trhu od roku 1993. Založil ji Petr Hendrych, firma se ale potýkala s dluhy. Mička věřil, že dokáže zavedenou značku pozvednout a v roce 2017 se svou investiční společností C2H v ní koupil osmdesátiprocentní podíl, v roce 2019 získal zbývajících 20 procent. Oživit se rozhodl také kožešnickou společnost Kara Trutnov, i ta ale nyní míří do insolvence.

Návrh na sebe podala sama ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Firma tvrdí, že její hospodaření zásadně negativně zasáhla omezení a mimořádná opatření vlády v souvislosti s šířením koronaviru. Společnost dluží 150 věřitelům celkem 260 milionů korun a závazky není schopná plnit. Významným věřitelem je Česká spořitelna.

 

Právě se děje

Další zprávy