Síť X čelí dvěma tisícům arbitráží iniciovaných bývalými zaměstnanci

ČTK ČTK
29. 8. 2023 19:18
Síť X čelí dvěma tisícům arbitráží iniciovaných bývalými zaměstnanci

Americká sociální síť X, dříve Twitter, čelí více než dvěma tisícům arbitrážních řízení, která iniciovali bývalí zaměstnanci podniku po jeho převzetí miliardářem Elonem Muskem. Informoval o tom server CNBC, který se odvolává na soudní dokumenty.

Bývalí zaměstnanci firmu viní z toho, že nesplnila sliby ohledně odstupného a následně oddálila arbitrážní řízení, protože neuhradila potřebné poplatky v arbitrážním systému JAMS. Poplatky v systému činí 2000 dolarů (zhruba 44 tisíc korun) za jeden případ, z toho 1600 dolarů by měla zaplatit firma a 400 dolarů zaměstnanec.

Podle dokumentů bývalí zaměstnanci společnosti X iniciovali 2200 arbitrážních řízení, takže by podnik měl zaplatit celkem zhruba 3,5 milionu dolarů téměř 78 milionů Kč). Právníci společnosti X nicméně tvrdí, že firma by neměla mít na starosti uhrazení větší části poplatku.

Musk po loňském převzetí sítě za 44 miliard dolarů (zhruba bilion Kč) přikročil k rozsáhlým změnám v jejím fungování. Ty zahrnovaly i radikální snížení počtu pracovních míst.

 

Právě se děje

Další zprávy