Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Co to přineslo
Ačkoliv je pan Ráček přesvědčený, že takové podnikání musí být ztrátové, restauratér to vidí z širší perspektivy jinak.
"Rozhodně netratím, naopak. Na tržbách to tak poznat nejde, jednou jsou nižší a podruhé vyšší, ale hodně jsem ušetřil na mzdách, protože zde nyní pracuje až o šest lidí méně."
Kromě peněz si však podnikatel polepšil v tom, co ho trápilo nejvíce, a to je způsob jeho života. "Dnes mám mnohem větší klid. Vstávám sice dříve, ale vše si mohu dopředu připravit a pak už jsem v pohodě a jen něco doplňuji. Je to proti dřívějšku lepší," srovnává.