Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Foto: Iva Špačková

Co to přineslo

Ačkoliv je pan Ráček přesvědčený, že takové podnikání musí být ztrátové, restauratér to vidí z širší perspektivy jinak.

"Rozhodně netratím, naopak. Na tržbách to tak poznat nejde, jednou jsou nižší a podruhé vyšší, ale hodně jsem ušetřil na mzdách, protože zde nyní pracuje až o šest lidí méně."

Kromě peněz si však podnikatel polepšil v tom, co ho trápilo nejvíce, a to je způsob jeho života. "Dnes mám mnohem větší klid. Vstávám sice dříve, ale vše si mohu dopředu připravit a pak už jsem v pohodě a jen něco doplňuji. Je to proti dřívějšku lepší," srovnává.

 

Právě se děje

Další zprávy