Polská rafinerská společnost PKN Orlen kupuje rakouskou síť čerpacích stanic

ČTK ČTK
4. 7. 2023 14:17
Polská rafinerská společnost PKN Orlen kupuje rakouskou síť čerpacích stanic

Největší polská rafinerská společnost PKN Orlen, která je majitelem českého Unipetrolu, koupila rakouský podnik Doppler Energie, čímž rozšířila své maloobchodní aktivity na sedmý evropský trh. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Cenu transakce společnost nezveřejnila. Doppler provozuje třetí největší síť čerpacích stanic v Rakousku. Akvizice podléhá schválení regulačních orgánů a má být dokončena v letech 2023 až 2024.

"Dnes jsme podepsali dohodu o převzetí 266 čerpacích stanic v Rakousku pod značkou Turmöl, která je třetí největší maloobchodní značkou na tomto trhu," uvedl generální ředitel společnosti Daniel Obajtek.

Díky dohodě získá PKN Orlen deset procent rakouského maloobchodního trhu a 14procentní podíl na velkoobchodním trhu. Obajtek očekává, že Evropská komise (EK) dohodu schválí během několika týdnů. Síť čerpacích stanic Doppleru má podle něj podobnou ziskovost jako stanice, které PKN Orlen loni koupil od maďarské společnosti MOL.

Cílem PNK Orlen je mít do konce desetiletí celkem 3500 čerpacích stanic. Firma v tiskové zprávě uvádí, že po akvizici Doppleru má v sedmi zemích přes 3400 čerpacích stanic. Skupina chce zvýšit zisky ze zahraničních maloobchodních operací.

 

Právě se děje

Další zprávy