Pohonné hmoty jsou nejlevnější za pět a půl roku, nafta klesla pod 29 korun

ČTK ČTK
5. 11. 2015 10:40
Průměrná cena benzinu Natural 95 klesla od minulé středy o 27 haléřů na 29,64 koruny za litr, nafta se dostala už pod 29 korun. Vyplývá to z údajů společnosti CCS. V nejbližším týdnu však analytici očekávají postupné zastavení poklesu cen pohonných hmot. Mírné zlevnění o několik haléřů je nadále možné u benzinu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: CCS

Praha - Pohonné hmoty v ČR v týdnu znovu zlevnily. Průměrná cena Naturalu klesla od minulé středy o 27 haléřů na 29,64 koruny za litr. Nafta se dostala už pod 29 korun. Řidiči natankují litr v průměru za 28,92 koruny, což je o 14 haléřů méně než před týdnem. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Analytik společnosti Colosseum Boris Tomčiak upozornil, že pohonné hmoty jsou v Česku nejlevnější od prvního čtvrtletí roku 2010.

"V nejbližším týdnu však očekáváme postupné zastavení poklesu cen pohonných hmot. Mírné zlevnění o několik haléřů je nadále možné u benzinu," dodal Tomčiak.

Za benzin platí řidiči nejvíce v Praze, a to průměrně 30,56 koruny za litr. Nad 30 korunami zůstává cena Naturalu ještě v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina. Nejdražší nafta je právě v Jihomoravském kraji, tamní čerpací stanice nabízejí litr v průměru za 29,78 koruny.

Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Ústeckém kraji. Litr benzinu tam stojí průměrně 29,09 koruny, za naftu platí řidiči průměrných 28,41 koruny.

Ceny u českých benzinových pump klesají od poloviny července, kdy se cena Naturalu 95 podle celostátního průměru pohybovala nad 33 korunami a litr nafty stál víc než 32 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy