Počet nezaměstnaných ve Španělsku klesl nejníže za téměř sedm let

ČTK ČTK
4. 7. 2016 13:52
Počet nezaměstnaných proti květnu klesl o 3,2 procenta na 3,77 milionu. To představuje nejnižší úroveň od září 2009. Přispěla k tomu zejména turistická sezona. Více než třetina nových pracovních míst totiž vznikla v pohostinském průmyslu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Madrid - Počet registrovaných nezaměstnaných ve Španělsku v červnu klesl na nejnižší úroveň za téměř sedm let. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnilo tamní ministerstvo práce. Přispěla k tomu zejména turistická sezona.

Počet nezaměstnaných proti květnu klesl o 3,2 procenta na 3,77 milionu. To představuje nejnižší úroveň od září 2009. Více než třetina nových pracovních míst přitom vznikla v pohostinském průmyslu.

Předpokládá se, že počet zahraničních turistů ve Španělsku letos dosáhne rekordu, protože mnoho lidí se kvůli obavám o bezpečnost vyhýbá konkurenčním lokacím v severní Africe a na Blízkém východě.

Počet registrovaných nezaměstnaných se v červnu snížil již čtvrtý měsíc za sebou. Nejnovější údaje podle banky Sabadell naznačují, že míra nezaměstnanosti ve Španělsku ve druhém čtvrtletí klesla na 20,3 procenta z 21 procent v prvním kvartálu, uvedla agentura Reuters.

Španělsko má v rámci Evropské unie druhou nejvyšší míru nezaměstnanosti po Řecku.

 

Právě se děje

Další zprávy