Paliva v Česku od minulého týdne zdražila, benzin byl naposledy dražší v dubnu

ČTK ČTK
20. 7. 2023 7:29
Paliva v Česku od minulého týdne zdražila, benzin byl naposledy dražší v dubnu

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 37,39 koruny, před týdnem byl o pět haléřů levnější. Nafta zdražila o 18 haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 32,58 koruny. Současná cena nafty je nejvyšší za posledních dva a půl měsíce. Podobně je na tom i benzin, který byl naposledy dražší na konci dubna. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,95 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 32 korun. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 38,38 koruny. Diesel se tam tankuje za 34,12 koruny za litr.

Ceny pohonných hmot v Česku pozvolna stoupaly zhruba od konce května. U benzinu se růst koncem června téměř zastavil, nafta v mírném zdražování pokračovala i v červenci.

I přes zdražování jsou paliva v Česku nyní výrazně levnější než před rokem. Benzin byl tehdy o skoro 9,70 koruny dražší a za naftu motoristé platili o 14,70 koruny na litru více než v současnosti.

 

Právě se děje

Další zprávy