OKD žaluje bývalého i současného vlastníka. Po Bakalovi a firmě NWR žádá téměř 25 miliard

ČTK ČTK
Aktualizováno 10. 11. 2016 17:57
Těžební společnost OKD se obrátila na Krajský soud v Ostravě. Žaluje firmu New World Resources a podnikatele Zdeňka Bakalu o více než 24,5 miliardy korun. Důvod žaloby nechtěl mluvčí společnosti nikterak specifikovat.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ČTK

Ostrava - Těžební společnost OKD podala u Krajského soudu v Ostravě společnou žalobu na firmu New World Resources NV (NWR) a podnikatele Zdeňka Bakalu. Žádá po nich více než 24,5 miliardy korun. Prohlásila to ve čtvrtek mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Informaci potvrdil mluvčí OKD Ivo Čelechovský. "O tomto kroku jsme včera (ve středu) informovali i věřitelský výbor. Bližší podrobnosti a důvody prozatím nebudeme sdělovat," řekl Čelechovský.

Firma OKD je od května v úpadku. NWR je jejím vlastníkem. Majitelem většiny hlasovacích práv v NWR jsou od letošního února nadnárodní investiční fondy Ashmore Group, M&G a Gramercy, které se spojily do neformálního uskupení Ad Hoc Group (AHG). Předtím byla většinovým akcionářem firmy skupina CERCL, která z poloviny patří podnikateli Zdeňku Bakalovi.

 

Právě se děje

Další zprávy