Vychytávky z Las Vegas: Zrcadlo počítající vrásky, robot krájící sýr i automatické WC

Jan Úšela Jan Úšela
Aktualizováno 18. 1. 2020 19:24
Minulý týden patřilo světové centrum hazardu moderním technologiím. Na tradičním veletrhu spotřební elektroniky CES, který je největší na světě, se v Las Vegas představovaly nejnovější mobily, televize, auta, ale i nejrůznější technické kuriozity. Na CES každoročně zavítá bezmála 200 tisíc účastníků a letos na něm vystavovalo 4,5 tisíce firem. Aktuálně.cz přináší přehled zajímavostí přímo z místa.
Foto: Jan Úšela

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi…

Digitální technologie začínají pronikat i do světa kosmetiky, o čemž se návštěvníci veletrhu mohli přesvědčit třeba u stánku korejské společnosti Lulu Lab. Firma spadající pod křídla koncernu Samsung na CESu představila své chytré zrcadlo, které se dokáže proměnit v interaktivní obrazovku, v níž je navíc zabudovaná kamera. 

Po zadání údajů o pohlaví či věku zrcadlo pořídí snímek člověka a během několika sekund umělá inteligence zanalyzuje jeho pleť. Člověk tak obratem získá informace o tom, jak je jeho pleť mastná, vrásčitá nebo pórovitá na škále od 1 do 10.

Chytré zrcadlo následně člověku doporučí, jaké kosmetické přípravky použít, aby kvalitu své vizáže zlepšil. Lulu Lab uvádí, že takové přístroje dodává především do kosmetických salonů v Asii nebo na Blízkém východě.

Redaktor Aktuálně.cz, který nechal svou tvář přístrojem zhodnotit, musí přiznat, že zlepšení jeho vizáže podle chytrého zrcadla zabere ještě spoustu úsilí. 

 

Právě se děje

Další zprávy