Jeden půjčuje peníze, další sází na antiviry. Jak vydělali nejbohatší lidé Česka 2019

Ondřej Neufus Ondřej Neufus
Aktualizováno 5. 10. 2019 21:06
Devíti z deseti nejbohatších Čechů roku 2019 se podařilo za uplynulý rok rozmnožit své jmění o minimálně miliardu korun. Jediným, kdo z top 10 tuzemských miliardářů loni tratil, byl Andrej Babiš. Seznamu, který uveřejnil magazín Forbes, stále vévodí Petr Kellner, do nejbohatší desítky však nově přibyl i jeho obchodní partner a majitel investiční skupiny Emma Capital Jiří Šmejc.
Český premiér Andrej Babiš (vlevo) se 18. října 2018 v Bruselu sešel s americkým miliardářem a filantropem Billem Gatesem (vpravo)
Český premiér Andrej Babiš (vlevo) se 18. října 2018 v Bruselu sešel s americkým miliardářem a filantropem Billem Gatesem (vpravo) | Foto: ČTK

Nejbohatší Češi

Časopis Forbes vydal seznam stovky nejbohatších Čechů za rok 2019. Celkový majetek sta tuzemských miliardářů přesahuje 1,2 bilionu korun a v tabulce figuruje pouze šest žen. Pořadí úspěšných podnikatelů se ale meziročně změnilo.

Zatímco premiér Andrej Babiš byl v roce 2018 druhým nejbohatším Čechem, letos obsadil čtvrtou příčku. V první desítce nově nefiguruje miliardář Zdeněk Bakala, který se propadl z loňského 10. na 12. místo v tabulce. Jeho původní místo obsadil majitel investiční skupiny Emma Capital Jiří Šmejc.

  • Na dalších kartách se podívejte na profil nejbohatších českých miliardářů.
 

Právě se děje

Další zprávy