Nadace OKD hledá nejlepší neziskový projekt

Ekonomika Ekonomika
11. 10. 2011 16:54
Veřejnost může o vítězném projektu Nadace OKD rozhodnout celkem ve čtyřech kategoriích

Ostrava - Nadace OKD vyhlásila druhý ročník soutěže o nejlepší neziskové projekty a osobnosti, kterým udělí Ceny Nadace OKD.

"Veřejně prospěšné projekty neziskových organizací a lidé, kteří pomáhají ke zlepšení života ostatních, si zaslouží nejen finanční příspěvek na své aktivity ve formě grantu, ale také veřejné poděkování a úctu," vysvětluje předsedkyně správní rady nadace Petra Mašínová.

Lidé mohou hlasovat o vítězný nápad celkem ve čtyřech kategoriích: Pro zdraví, Pro radost, Pro budoucnost a Pro Evropu. V každé z nich se finálového kola účastní tři projekty. Nominovat lze také Osobnost neziskového sektoru.

Zatímco v kategorii Projekt roku se o nominaci mohou ucházet jen aktivity podpořené hornickou nadací, kategorie Osobnost roku je volná. Nominaci do ní může poslat kdokoliv, činnost navržené osobnosti se přitom nemusí týkat nadačních projektů.

"Lidé v neziskovém sektoru pracují hlavně srdcem, často zdarma nebo za symbolickou mzdu. Nečekají žádné famfáry, odměnou jim bývá vykonaná práce. Ale společnost by se bez jejich úsilí neobešla, zejména při péči o děti, seniory či nemocné lidi," uvádí Mašínová.

Nominované projekty se zaměřují například na podporu osob s duševním onemocněním při samostatném bydlení, zajištění mobilního hospice nebo charitativní činnosti.

Nadaci OKD zřídila roku 2008 těžební společnost OKD. Za dobu své existence nadace podpořila více než tisícovku projektů celkovou částkou přes 175 milionů korun.

 

 

Právě se děje

Další zprávy