Miliardářovu Gorilu přebírá O2. Prodala 50 tisíc SIM karet

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
8. 7. 2014 11:48
Gorila mobil se zaměřuje na mladé, zákazníci operátora mají již nyní uzavřenu smlouvu se společností O2. Stávající smluvní podmínky pro ně tak zůstávají v platnosti.
Gorila mobil logo
Gorila mobil logo | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Operátor O2 převezme virtuálního operátora pro mladé Gorila Mobil, který od března působil v jeho síti. Cenu transakce společnost nezveřejnila.

Za tři měsíce se Gorila Mobil zařadil mezi nejúspěšnější virtuální operátory a prodal zhruba 50 tisíc SIM karet. Pro jejich majitele by se nic zásadního změnit nemělo.

„Gorila Mobil je virtuální operátor typu 'branded reseller'. To znamená, že zákazníci již nyní mají uzavřenu smlouvu se společností O2 Czech Republic - stávající smluvní podmínky pro ně tak zůstávají v platnosti. Zákazníci budou dále využívat kanály zákaznické péče, na které jsou zvyklí,“ uvedl Ctibor Jappel, mluvčí O2.

Gorila Mobil, za nímž stála jako strategický investor skupina Unimex Group ovládaná miliardářem Jiřím Šimáně, se zaměřil na mladé lidi, když prodával balíčky postavené primárně na internetu v mobilu a když například v obchodních podmínkách svým zákazníkům výhradně tyká a vysvětluje v nich doslova například "vo co de" a "kdo zaplatí průsery".

Nyní tedy tohoto virtuálního operátora přebírá operátor O2, který se v rámci své nové obchodní strategie rozhodl začlenit Gorila Mobil přímo do nabídky O2.

"Oceňujeme, co se týmu Gorila Mobil podařilo za tak krátkou dobu vybudovat, a věříme, že toto je pouze začátek úspěšné spolupráce na dalších projektech," říká Tomáš Budník, Generální ředitel O2 Czech Republic.

Na trhu působí zhruba 60 virtuálních operátorů s celkovým podílem kolem pěti procent. V síti O2 přitom působí největší z nich, Blesk Mobil, dále Tesco Mobile a Mobil ČEZ. O2 měla v prvním čtvrtletí 5,07 milionu mobilních zákazníků.

 

Právě se děje

Další zprávy