Luxusní byty na pláži a domy na Bahamách. Lidé ze zkrachovalé kryptoměnové burzy nakoupili nemovitosti za miliony dolarů

ČTK ČTK
22. 11. 2022 20:18
Luxusní byty na pláži a domy na Bahamách. Lidé ze zkrachovalé kryptoměnové burzy nakoupili nemovitosti za miliony dolarů

Bývalý ředitel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried, jeho rodina a vysoce postavení zaměstnanci firmy koupili na Bahamách za poslední dva roky nejméně 19 nemovitostí v hodnotě téměř 121 milionů dolarů (2,9 miliardy korun). Podle médií to ukazují oficiální záznamy o majetku.

Právníci FTX dnes uvedli, že jedna ze součástí společnosti vynaložila na Bahamách 300 milionů dolarů za nákup domů a rekreačních nemovitostí pro své vedoucí zaměstnance. FTX byla podle právníků provozována jako Bankman-Friedovo "osobní léno", uvedla agentura Reuters.

Firma podle dokumentů většinou kupovala luxusní domy na pláži, včetně sedmi bytových domů v drahé rekreační komunitě Albany. Ty stály téměř 72 milionů dolarů. Podle dokumentů se měly využívat jako "rezidence pro klíčové zaměstnance" společnosti. Reuters ale nezjistil, kdo v nemovitostech doopravdy žil.

Zkrachovalá kryptoměnová burza FTX disponuje celkovou částkou asi 1,24 miliardy dolarů v hotovosti. Stále však nejméně 3,1 miliardy dolarů dluží, uvedl server CNBC s odkazem na pondělní zjištění soudu. Nové vedení FTX má předstoupit před soud, aby popsalo události, které vedly k náhlému pádu firmy.

 

Právě se děje

Další zprávy