Král hazardu a ropy. Miliardář Komárek oslavil 50 let, podívejte se na jeho říši

ČTK on ČTK, on
19. 3. 2019 6:00
Minulý týden miliardář Karel Komárek oslavil padesáté narozeniny. K narozeninám si dal neotřelý dárek: za miliardy korun koupil od Jiřího Šmejce zbývající podíl v loterijním gigantu Sazka a stal se jeho stoprocentním vlastníkem. Komárkův majetek je však rozmanitý a nezaměřuje se jen na oblasti hazardu a těžby, se kterou původně v rámci firmy Moravské naftové doly začínal. Jeho firma KKCG podniká také v oblasti v cestovním ruchu, realitách i v IT. Podívejte se na přehled majetku čtvrtého nejbohatšího Čecha.
Foto: Facebook.com/Moravia Systems

Strojírenství

Kromě zmíněné společnosti Moravia Systems, kterou založil Komárek v roce 1992 se jeho pozornost ke strojírenství obrátila hlavně v roce 1999, kdy když získal spolu se svým otcem podíly ve firmách ŽDB a Kovosvit. 

  • Moravia Systems dodává armatury, potrubí i potrubní díly pro firmy působící v oblasti energetiky, petroprůmyslu i vodárenství. Klienty firmy jsou například ČEZ nebo Čepro. "Silný je i potravinářský průmysl. Třeba veškerá melasa, která se používá jako sladidlo pro nápoj Coca-Cola ve východní Evropě, protéká přes naše ventily," říká Jiří Beneš, šéf střediska Měření a regulace z Moravia Systems.

K výrazným milníkům v historii KKCG patří rok 2010, kdy firma završila proces změny své vlastnické struktury. Podle tisku si rodina Komárkových byznys rozdělila kvůli sporům: Komárkovi zůstala ropná a plynárenská část firmy, strojírenská část, tedy firmy Bonatrans, ŽDB a Kovosvit, pak připadla jeho otci, strýci a sestře. 

 

Právě se děje

Další zprávy